23948sdkhjf

Avis: Feeder-rederi tæt på at bryde låneaftaler

Købet af Unifeeder er ved at udvikle sig til en rigtig dårlig forretning for Nordic Capital, skriver Berlingske.
Høje forventninger fik i 2013 Nordic Capital til at betale tæt ved fire mia. kroner for Unifeeder – omkring en milliard mere, end der stod på prissedlen, som kapitalfonden Montagu satte på selskabet. Siden er meget gået galt for feederrederiet. Det skriver berlingske.dk.

Markedsforholdene i Europa generelt samt embargoerne mod Rusland påvirker Unifeeders aktiviteter negativt. Samtidig rammer det kerneaktiviteten, at en af de store deepsea-alliancer selv er begyndt at fragte containere til de mindre havne i Polen og Sverige. Konsekvensen var, at omsætningen i 2015 blev barberet ned med en halv mia. kroner, mens overskuddet faldt til knap en tredjedel.

Samlet set står det ifølge Berlingske så skidt til, at Unifeeder risikerer at bryde en række lånaftaler. Sker det, kan banken kræve lån indfriet før tid, og det kan i sidste ende kræve yderligere kapital fra ejeren, Nordic Capital. Unifeeders top afviser dog, at forholdene er så dårlige:

"Jeg skal ikke kunne vide, hvad du har hørt og fra hvem. Fakta er, at Unifeeder ikke bryder covenants, og spekulationer derudover skal jeg afholde mig fra, skriver Unifeeders administrerende direktør, Jesper Kristensen, til business.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093