23948sdkhjf

Udenrigsministeren leder maritimt fremstød i Iran

I 2016 vil de indgåede aftaler omkring Irans atomprogram åbne det iranske marked. Derfor står Danmarks udenrigsminister, Kristian Jensen, i disse dage i spidsen for en dansk erhvervsdelegation i Iran.

”Danmark kan levere løsninger inden for sundheds-, fødevare-, energi- og det maritime område, hvor de iranske behov er store,” siger udenrigsministeren ifølge Danmarks Rederiforening.

Rederiforeningen forventer, at en markedsåbning vil kunne skabe eksportindtægter for omkring 150 mio. kroner årligt, især med fokus på den olie- og gaseksport, som landet forventes at genoptage. Direktør i Rederiforeningen Jakob Ullegård glæder sig over fremstødet.

”Umiddelbart vil det være olieeksporten, som skal transporteres ud til verdensmarkedet. Men Iran har eksempelvis tidligere været en betydelig eksportør af gas, og genetableres den markedsposition, er der også muligheder her. Endelig er 80 mio. mennesker et stort marked. Efter i mange år at have været afskåret for en række udenlandske varer kan markedsåbningen derfor give ny efterspørgsel, som endda kan øges, hvis den økonomiske vækst følger efter,” siger Jakob Ullegård.

Kilde: Danmarks Rederiforening
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125