23948sdkhjf

Marcod skal fortsat udvikle det maritime Nordjylland

Det maritime brancheudviklingscenter Marcod, som arbejder for at understøtte udviklingen i de nordjyske maritime virksomheder, er sikret finansiering de næste tre år. Marcod er på kort tid allerede blevet en uundværlig del af vækstudviklingen på det maritime område i Nordjylland. Nylige evalueringer ved Cowi og Oxford Research Institute A/S viser, at der er stor opbakning i den maritime industri til Marcods rolle og aktiviteter. 


Marcod er for eksempel blevet tovholder for et EU-vækstprogram, som skal sparke gang i væksten i små og mellemstore nordjyske virksomheder i den maritime branche.


”Vi er rigtigt glade for at kunne fortsætte vores arbejde med at understøtte udviklingen i de små og mellemstore maritime virksomheder i Nordjylland. Ligesom vi kan fortsætte udviklingen af de maritime netværk i de nordjyske havne, afholde maritime konferencer,  brande den nordjyske maritime klynge og medvirke til at sikre kvalificeret arbejdskraft,” siger Christine Lunde, direktør i Marcod.


”Nordjylland har historisk stærke kompetencer og et teknologisk forspring, som skal til for at skabe øget vækst inden for skibsbygning, maritimt udstyr og service samt grøn miljøteknologi til skibsfart. Det skal vi forstå at udnytte fuldt ud, og derfor støtter Vækstforum op om Marcod for at udnytte potentialet i det maritime erhverv i Nordjylland.

Marcod er en central maritim aktør i Region Nordjyllands vækstpartnerskabsaftale med regeringen,” udtaler Ulla Astman, regionsrådsformand og formand for Vækstforum Nordjylland.

Kilde: Marcod

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094