23948sdkhjf

Gode muligheder for maritime danske interesser i Iran

Under ledelse af udenrigsminister Kristian Jensen er en større dansk erhvervsdelegation i disse dage i Iran for at gøde jorden med henblik på en forventet markedsåbning af landet (igen) i løbet af året. Det sker på baggrund af den aftale omkring Irans atomprogram, der er indgået med internationale interessenter og organisationer.
 
Set fra maritimt dansk synspunkt vurderes besøget at være en rigtig god mulighed for at få en fod inden for på det iranske shippingmarked. Det gælder både på tankskibssiden og i forhold til det almindelige fragtmarked, vurderer Danmarks Rederiforening, der selv er meddeltager i den maritime danske del af delegationen.
 
De forhåbninger understøttes bl.a. af udtalelser fra iranske shippinginteresser, der meget konkret peger på sandsynligheden for, at bl.a. Maersk Line vil få adgang til at operere i landet. Det er direktøren for det iranske shippingselskab IRISL, Mohammad Saeedi, der lufter denne ventede udvikling i en pressemeddelelse. Han pointerer samtidigt, at IRISL ikke, som rygterne ellers ville vide, har planer om selv at etablere sig med kontorer i Europa for nærværende.
 
Kilde: Udenrigsministeriet/IRISL
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08