23948sdkhjf

Nordmænd: “LNG slår alt”

Stor entusiasme på Hirtshalskonference for flydende naturgas som alternativ til bunker fuel
Deltagerne ved et internationalt arbejdsmøde i Hirtshals viste stor appetit for LNG som skibsbrændstof. De økonomiske og miljømæssige fordele er åbenlyse, og udviklingen kan kun gå for langsomt, lyder det fra flere mødedeltagere på det to dags arbejdsmøde om fremtiden for LNG som bunker fuel i Nordeuropa.
 
-Hirtshals Havn ligger tæt ved nogle af Europas travleste sejlruter, og derfor er det oplagt, at der i havnen i fremtiden kan tilbydes LNG-bunkring på linje med bunkring af olie, siger Hirtshals Havns administrerende direktør, Jens K. Jensen.
 
Diskussionen fokuserede på at klarlægge de tekniske, sikkerhedsmæssige og økonomiske aspekter af at udvikle LNG som bunker fuel. Udbyttet af diskussionen vil indgå i det igangværende projektarbejde, ledet af Søfartsstyrelsen i Danmark, hvor mulighederne for etablering af et net af LNG-terminaler undersøges. 

Indlæg fra norske mødedeltagere viste, at LNG som bunker fuel allerede er tilgængeligt langs hele den norske vestkyst og i højest grad indgår i norske rederiers overvejelser for nybygninger af skibe. Med de nuværende høje oliepriser og dermed høje bunkerpriser er LNG et attraktivt bunker alternativ, der giver store besparelser i dag og på længere sigt, lød det fra Color line og Fjord line.
 
På mødet var der bred enighed om, at de gode perspektiver for udbredelsen af LNG til resten af Nordeuropa er afhængigt af hurtigt at få etableret en ”kritisk masse” af LNG-efterspørgsel i regionen, hvorfra markedet kan vokse og dermed sikre, at LNG også er økonomisk attraktivt fremover.

Den endelige rapport om udviklingen af LNG som bunker fuel i Nordeuropa ligger klar i marts.
 
Læs mere i Søfart fredag 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078