23948sdkhjf

Havmiljø eller piratjagt

Søværnets planer om udliciteringer vækker bekymring hos miljøfolk
I forbindelse med det nye Forsvarsforlig er Søværnet blevet stillet nye ressourcer til de store enheder (der bl.a. bruges til piratjagt) samt et et nyt inspektionsskib af Knud Rasmussen-klassen i udsigt. Men forliget kræver også besparelser, og et af de områder, Søværnet selv tilsyneladende nedprioriterer, er miljøområdet. 
 
Men ideen om, at udlicitere bl.a. miljøberedskabet gør Danmark mere sårbar over for potentielle miljøkatastrofer, lyder advarslerne nu - igen.
 
Ifølge bladet Ingeniøren har flere eksperter således udtrykt svar bekymring over, at miljøområdet fortsat negligeres. Og at det bestående beredskab, der er centreret om de to store store miljøskibe Gunnar Seidenfaden og Gunnar Thorsen, de to mindre skibe Mette Miljø og Marie Miljø samt de tre små enheder Miljø 101, Miljø 102 og Miljø 103, er tilbagestående i forhold til f.eks. beredskabet i Tyskland, Norge og Sverige.
 
Bortset fra Miljø 103, der er fra 2008, er alle de andre enheder vel bedagede. Og de er ifølge flere rapporter blevet nedprioriteret med hensyn til opgraderinger og vedligehold. Samtidigt har myndighederne (aktuelt Fødevareministeriet) annulleret bygningen af et nyt inspektionsskib i Spanien pga. forsinkelser mv. Denne meget moderne enhed var ellers også forberedt for at kunne indgå i bekæmpelse af bl.a. olieudslip.
 
Videre har myndighederne i flere år afvist at udlicitere miljøopgaver - selv om private aktører af flere omgange har stillet sig til rådighed. Derfor forekommer kovendingen noget bizar, lyder kritikken.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078