23948sdkhjf

Dansk skib fik hjælp af Iver Huitfeldt

Torm Kristina udsendte alarm fra Oman-bugten. Ingen kom noget til, men der var tydelige tegn på piratangreb.
Det danske skib Torm Kristina udsendte kl. 17 søndag alarm i Oman-bugten.
 
Efter at både rederiet og myndighederne forgæves havde forsøgt at komme i kontakt med skibet, besluttede chefen for NATOs antipirateri operation OPERATION OCEAN SHIELD at indsætte Iver Huitfeldt hurtigt og Iver Huitfeldt kunne gå mod Torm Kristinas position.
 
Inden Iver Huitfeldts ankomst til Torm Kristina var både et omansk og et pakistansk krigsskib ankommet, lige som en helikopter fra Storbritannien allerede havde overfløjet Torm-skibet.
Kort før midnat indsatte, efter godkendelse af chefen for NATO styrken, sit maritime indsats hold for at sikre at der ikke var pirater om bord.
 
Kort før kl. 3 i nat kunne chefen for Iver Huitfeldt erklære, at Torm Kristina var sikker og uden pirater om bord. Chefen kunne oplyse, at der var tegn på, at skibet havde været under angreb, idet wireafspærringer på rælingen var brudt, samt at besætningen havde oplevet tegn på, at piraterne var om bord.

Chefen for Iver Huitfeldt, kommandørkaptajn Kristian Haumannm, udtaler:
”Det er utroligt berigende, at det hele virker. Torm Kristina fulgte de anbefalinger, der er på området, det gav os og andre enheder tid til at komme på plads og gribe ind. Min besætning er topmotiveret og omstillede sig hurtigt fra et ophold i havn og direkte til at kunne indsættes. Jeg er stolt over min besætning og glad for at vi kunne gøre en forskel.”
 
Fra Rederiet TORM har SOK modtaget følgende:
"Vi er glade for at situationen om bord på Torm Kristina er endt på bedste vis, og at besætningen er i god behold. I den forbindelse vil vi gerne udtrykke vores store taknemmelighed over for alle enhederne i området for deres samarbejde samt deres hurtige og professionelle indsats i denne situation. Vi vil også gerne sige et velfortjent ”tak” til selve indsatsholdet, som gik om bord på Torm Kristina og handlede hurtigt og sikkert," udtaler Lene Stampe Thomsen, TORM Security Officer, til SOKs hjemmeside.

Kilde: SOK

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125