23948sdkhjf

P + S Werften afhænder Peene-værft

Det ene af to værfter i P + S-gruppens afhændes 1. maj 2013 til Lürssen.
Det tyske Lürssen Werft overtager 1. maj 2013 det konkursramte P + S Werften’s ene af to værfter; Peene-Werfti i Wolgast. Det oplyste P + S Werften’s talsmand Berthold Brinkmann, ifølge netmagasinet THB Täglicher Hafenbericht, i går på et kreditormøde.

Værftet, der ligger i Greifswald-reginonen ud til Østersøen, har 360 medarbejdere, og blev sammen med P + S Werft-gruppens værft i Stralsund erklæret konkurs i august i år, mens værftet bl.a. havde hele ni nybygninger i ordrebogen til danske redere. Siden er samtlige nybygninger til danske interesser blevet aflyst. Dog genforhandles to ro/ro-nybygninger til DFDS angiveligt i øjeblikket.

Lürssen Werft skal betale i omegnen af 20 mio. EUR for Peene-Werft, og forpligtiger sig ved overtagelsen ligeledes til at beholde 285 af de 360 medarbejdere, mens de resterende alene sikres arbejde i de første 24 måneder efter overtagelsen.  

I dansk sammenhæng har Peene-Werft senest bygget RN Groups to nye store sandsugere i den såkaldte RN-6000 Master Class serie, Balder R og Njord R. De to avancerede skibe er typiske eksempler på den meget varierede og prototype-dominerede ordrebog, som P + S Werften havde i årene op til konkursen.

Lürssen Werft har hovedkvarter i Bremen-Vegesack og bygger hovedsagligt flådeskibe og luksusyachts.

Mere om konkursen på P + S Werften
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128