23948sdkhjf

Rønne Havn vil tiltrække havmølleprojekter

Positiv spin–off effekt fra survey-forløb giver Rønne Havn blod på tanden til målrettet at tiltrække havmølleprojekter.
Rønne Havn har i de seneste måneder været basehavn for tre fartøjer i forbindelse det spanske selskab Iberdrolas indsamling af boreprøver fra Østersøens bund. Fartøjernes opgave er at medvirke til at finde egnede steder til placering af havvindmøller.

Rønne Havn har i den anledning foretaget en undersøgelse af den generede såkaldte spin–off effekt, som er et mål for, hvor stor effekten af en given omsætning på Rønne Havn har for det omkringliggende samfund. Undersøgelsen er gennemført ved at kontakte tre fire kendte leverandører til de involverede skibe og derigennem få kendskab til den genererede omsætning.

Det viser sig, at for hver én kr. Rønne Havn har modtaget i havneafgifter, har de involverede virksomheder haft en dokumenteret omsætning på fem kr. Udover det, er der genereret en ikke-indregnet følgeomsætning bl.a. til flytransport ved besætningsskifte og godstransport via rederiet Danske Færger, som besejler ruterne ud fra havnen i Rønne, og lokale indkøb i byens forretninger.
   
Bestyrelsesformand Thomas Thors oplyser, at den dokumenterede spin-off effekt til det bornholmske samfund har været medvirkende til, at Rønne Havns bestyrelse har besluttet at forøge den langsigtede indsats for at tiltrække yderligere vindmøllerelaterede aktiviteter. ”Havnen arbejder således med at forøge indtjeningen for det bornholmske samfund både gennem øgede havneafgifter, men også gennem den aktivitet, der genereres for øens erhvervsliv,” siger Thomas Thors.

Og ifølge Rønne Havns direktør Thomas Bendtsen skal det nye marked prioriteres.
”Det er for Rønne Havn et nyt marked, der nu prioriteres, og da der er stor konkurrence mellem de forskellige Østersøhavne, arbejdes der med at etablere en langsigtet strategi på dette forretningsområde” siger Thomas Bendtsen, der vil inddrage øvrige bornholmske virksomheder i arbejdet sammen med det nyetablerede Bornholmske Maritime Udviklings Center (EMUC).
 
Steen Sabinsky, direktør for Europas Maritime Udviklings Center, ser gode muligheder for teknologi- og kompetenceudvikling  for de medvirkende virksomheder.
”Forretningssamarbejdet, som Rønne Havn foreslår, har rigtige gode chancer for at tilføre de berørte virksomheder nye muligheder for innovation samt teknologi- og kompetenceudvikling, og dermed udvise den såkaldte "Best Practice”. Derigennem vil der kunne skabes jobs og udvikling for erhvervslivet på øen i pagt med tankerne bag GRØN Ø. EMUC vil være en aktiv partner og hjælpe med til at fremme de nye muligheder sammen med Rønne Havn og resten af vores medlemmer på øen”, siger Steen Sabinsky.

Kilde: Rønne Havn A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094