23948sdkhjf

Alfa Laval vinder miljøordre fra MAN Diesel & Turbo

Alfa Laval – en af verdens førende leverandører inden for varmeoverførsel, centrifugal separation og væskehåndtering, har vundet sin første kommercielle ordre fra MAN Diesel & Turbo.
Alfa Laval skal levere et PureNOx-vandrensningssystem, der skal integreres i en proces, der vil reducere udledningen af skadelige nitrogenoxyder (NOx) om bord på skibe. Ordren har en værdi på ca. SEK 7 mio., og leveringen er planlagt til 2013.
 
”Dette er en banebrydende ordre på mange måder; det er vores første kommercielle ordre på Alfa Laval PureNOx-vandrensningssystemet, som bliver integreret i en helt ny løsning på markedet, der opfylder fremtidens regler for udledning – og så er ordren fra verdens førende leverandør af lavhastighedsdieselmotorer. Denne ordre bekræfter vores position, som en innovativ leverandør af miljøvenlige løsninger til marineindustrien,” siger Lars Renström, koncernchef og adm. direktør for Alfa Laval Group, i en pressemeddelelse.  

Alfa Laval PureNOx-vandrensningssystem (WTS) er blevet udviklet i samarbejde med MAN Diesel & Turbo for at blive integreret i deres EGR-proces (Exhaust Gas Recirculation), der skal reducere udledningen af nitrogenoxyder fra skibenes hovedmotorer. Alfa Laval WTS renser det cirkulerende scrubber-vand og beskytter dermed EGR-systemet - og det overskydende vand, der opstår under forbrændingen, inden det slippes ud. 

Den Internationale Søfartsorganisations (IMO) konvention for reduktion af nitrogenoxyder (NOx), der træder i kraft i 2016, stiller krav om, at NOx-udledningen skal reduceres med 80 pct. i forhold til år 2000-niveau. Reglerne omfatter nybyggede skibe, der sejler i de specielle NOx-udledningskontrollerede områder (Emission Control Areas – ECA). De indbefatter i dag store dele af USA's og Canadas kystlinjer.  


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156