23948sdkhjf

BIMCO tror på optur i shipping

I sin Reflections 2013-analyse forudser BIMCO af året vil markere et vendepunkt
De makroøkonomiske tendenser i verdensøkonomien, der bl.a. forudser en vækst i den globale bruttohandel på 3,6 procent og en vækst i verdenshandelen på 4,5 procent, vil få positive betydning også for shipping. Det forudser rederorganisationen BIMCO i sin årlige Reflections-analyse - denne gang altså for 2013.
 
BIMCO residerende formand, Yudhishthir Khatau, udtaler generelt i forbindelse med publikationen af Refelections 2013, at "Det værste er bag os", og at der nu igen er råderum for optimisme. 
 
BIMCO pointerer dog, at den fortsatte "overload" af tonnage vil holde shipping i et svært brydertag, og at en bedring i forhold til udbud og efterspørgsel kræver en fortsat stram balancering af operatørerne. Herunder brug af "kunstige" indgreb som Slow Steaming, oplægninger og skrotninger.
 
Refelections 2013 pointerer videre, at Grøn Shipping fortsat vil være i fremgang. Men også her kan man forudse, om ikke set-backs, så problemer med at imødekomme de miljøkrav, der bl.a. er vedtaget via IMO. Det gælder primært problemerne med at nå i hus med ballastvandsreglerne og ECA-reglerne. Begge områder opererer med tidsrammer og regelsæt, der reelt kan betyde svare problemer for mange operatører at imødekomme. Ikke mindst i relation til økonomien.
 
Videre går Reflections 2013 i dybden med emner som piraterie og det menneskelige lement i shipping. Herunder det faktum, at "kun" 1,7 mio. mennesker (de søfarende) betjener syv milliarder andre via deres daglige dont til søs. Og de bør reelt tages bedre hånd om. Ikke mindst i forhold til diverse nationale regler, der ofte ligefrem kriminaliserer søfarende for bare at være søfarende. 
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109