23948sdkhjf

Korvetter skal hugges op på Lindø

Firmaet H.J. Hansen skal skrotte de tre udfasede korvetter
Det bliver skrotfirmaet H.J. Hansen i Odense, der får opgaven med at hugge de tre korvetter Niels Juel, Olfert Fischer og Peder Tordenskiold op. De har nu i nogle ligget oplagt på Flådestation Korsør og afventet deres endelige skæbne. De har længe været strippet for alt militært isenkram, men har dog ind imellem været benyttet som logi for bl.a. besætningerne på de nye støtteskibe og fregatter - i forbindelse med disse skibes klargøring. På et tidspunkt overvejedes det også, om korvetterne skulle afhændes til andet land som en form for sømilitær bistand. De planer er dog længst skrinlagt.
 
H.J. Hansen forventer, at man modtager skibene på slæb i løbet af januar måned, hvorefter man går i gang med en såkaldt miljøsanering, iden selve ophugningen tager fart. Denne ventes at tage ca. en måned.
 
H.J. Hansen forudser, at henved 95 procent af korvetterne vil kunne genanvendes. Herunder naturligvis primært skibenes mængder af metaller, men også andre råvarer vil kunne genanvendes. Skibene blev alle bygget mellem 1978 og 1980 på Aalborg Værft. De var efter udfasningen af fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle de største egentlige krigsskibe i Søværnet, indtil leveringen af støtteskibet Absalon. Inspektionsskibene af Thetis-klassen var dog naturligvis større, hvis de medregnes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094