23948sdkhjf

Vindtræf i Esbjerg

Fire af verdens største vindmølle- installationsskibe mødtes i Esbjerg

2013 bliver skudt i gang med en spektakulær nytårskur på Esbjerg Havn. Fire af verdens største vindmølleinstallationsskibe gæster nemlig havnen i årets første dage.

 

De fire skibe – MPI Resolution, MPI Discovery, Pacific Orca og Sea Installer – repræsenterer hver især noget af det ypperste inden for installation af havvindmøller. Fartøjerne er alle af jack up-typen som ved hjælp af de monterede ben løfter sig fri af vandet, når vindmøllerne skal installeres offshore.

 

Det er første gang, de fire skibe mødes. Sea Installer, der er den seneste nybygning fra A2SEA, er netop kommet til Esbjerg fra Kina for at blive gjort klar til sine første opgaver i Nordsøen. Først og fremmest skal hun laste to af Siemens nye 6 MW-testmøller og sætte dem op på den engelske havvindpark Gunfleet Sands.

 

Pacific Orca, der er verdens største installationsfartøj, kom til Esbjerg Havn lige før jul, hvor hun skal gøres klar til opgaver i Nordsøen.

 

MPI Discovery har arbejdet med installationen af verdens største havmøllepark, London Array, som blev udskibet fra Esbjerg. De 175 møller var færdiginstalleret i midten af december 2012.

 

MPI Resolution er beskæftiget på den engelske havmøllepark Lincs.

 

De fire imponerende installationsskibe tilhører tre forskellige rederier: Sea Installer ejes af A2SEA, MPI Resolution og MPI Discovery af MPI Offshore og Pacific Orca af Swire Blue Ocean.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093