23948sdkhjf

DFDS bekræfter genforhandling af ro/ro-skibe

DFDS har tilbudt boet efter det konkursramte P+S Werften 84 mio. EUR for en færdiggørelse de to aflyste ro/ro-skibe til ARK-Projektet.

Med henvisning til artikler særligt i den tyske presse i de seneste dage bekræfter DFDS i dag, at der pågår forhandlinger mellem DFDS og det tyske værft P+S Werften i Stralsund, om en genoptagelse af bygningen af de to ro/ro-skibe, som DFDS tidligere havde i ordre hos værftet til det dansk-tyske militære samarbejde ARK-Projektet.

DFDS oplyser nu, at den tilbudte pris for de to nybygninger er 84 mio. EUR. DFDS opsagde ellers kontrakten med det konkursramte værft tilbage i september sidste år, da værftet ikke kunne holde de kontraktslige leveringsterminer.

P+S Werften’s talsmand Berthold Brinkmann meddelte tilbage i november sidste år, at værftet var klar til at indlede en genforhandling med DFDS om bygningen af de to skibe.

DFDS meddeler i dag i pressemeddelelsen, at nybygningskontrakterne skal fortsat færdiggøres og vil desuden, hvis de underskrives, være betingede af opfyldelsen af en række vilkår. Og at mere information vil blive offentliggjort, når alle vilkår for kontrakterne er opfyldt.

Scandlines trak sig fornyligt helt fra deres to næsten færdige nybygninger fra P+S Werften, Berlin og Copenhagen, som ikke opfylder centrale specifikationer i kontrakten. Siden har der svirret rygter om, at DFDS angiveligt skulle have besigtiget de to ca. 60 og 90 pct. færdigbyggede færger, som mulig tonnage til Den Engelske Kanal.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078