23948sdkhjf

Nye færger gav flere rejsende over Langelandsbælt

Danske Færgers introduktion af de nye færger Lolland og Langeland mellem Spodsbjerg og Taars sidste år øgede trafiktallene.
Ifølge de foreløbige trafiktal for 2012 transporterede Danske Færgers rute mellem Spodsbjerg og Taars omkring 460.000 passagerer og cirka 170.000 biler. Der er tale om pæne stigninger i trafiktallene, som følge af, at Danske Færger i henholdsvis april og juni 2012 indsatte de to nye færger Lolland og Langeland på ruten.

Den nye færgeduet har således medført en stigning i både passagerantal og antallet af personbiler, busser og lastbiler. Eksempelvis var der en fremgang af personbiler på hele 21 pct. i juli måned 2012. Det samlede passagerantal fra januar til juli måned var fem pct. højere end tallene i samme periode i 2011, mens antallet af personbiler steg med syv pct.

Danske Færgers samfundsbegrundede rute mellem Køge/Ystad og Rønne på Bornholm, som i sommermånederne også suppleres med en ren kommerciel rute til Sassnitz, transporterede i 2012 1,46 millioner passagerer og 333.000 biler.

Medregnes Danske Færgers øvrige ruter, melem Samsø – Kalundborg/Hou, Bøjden – Fynshav samt mellem Esbjerg og Fanø, kommer de samlede trafiktal op på 4,4 millioner passagerer og over 1,1 million biler.

Kilde: Danske Færger

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094