23948sdkhjf

Kalundborg Tankterminal indgår ny aftale med Haldor Topsøe

HAVNE: Tankterminal lander anden kontrakt på to år med industrikoncern.
Kun to år efter, at Kalundborg Tankterminal indgik aftale med industrikoncernen Haldor Topsøe om at at opføre en ny terminal med to ens tanke på tilsammen 5.000 kbm. med med årlig flowkapacitet på 30.000 tons har terminalen landet en aftale af helt samme størrelssorden om et anlæg til brug for kalilud. Det første anlæg benyttes til salpetersyre.
 
De nye tanke skal opføres i en ny tankfarm, der placeres i et bassin med 3,6 meter høje voldvægge, hvortil der indrettes egen vej og port samt et avanceret selvbetjeningsanlæg / læssesystem for tankbiler. Kaliluden skal dog den anden vej, idet den ankommer med tankskibe og viderbefordres til Haldor Topsøes produktionsanlæg med bil.
 
Haldor Topsøe arbejder med forskning og udvikling samt produktion af katalysatorer og relateret procesteknologi, hvortil man bl.a. anvender netop salpetersyre og kalilud.
Kalundborg Tankterminal har med indgåelsen af den senste kontrakt en pool på i alt 17 tanke med en samlet kapacitet på 38.000 kbm. Opførelsen af de to nye tanke starter 1. maj næste år.
 
 
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078