23948sdkhjf

Elenora Maersk redder libyske bådflygtninge

BÅDFLYGTNINGE: Containerskibet Eleonora Maersk har i dag fredag samlet 213 bådflygtninge op syd for Kreta.
Maersk Line har netop indstillet en redningsoperation i Middelhavet efter bådflygtninge. I alt blev 213 libyske bådflygtninge samlet op og er nu om bord på Eleonora Maersk, hvor de afventer information om næste destination.

Det 15.500 TEU store containerskib er bygget i 2006 på Lindø værftet og var planlagt til at anløbe Rotterdam den 29. oktober. 

”Klokken 14 lokal tid syd for Kreta har man samlet i alt 213 personer op fra en båd, som angiveligt tog vand ind. Personerne er formodentlig flygtninge og en hurtig spørgerunde viser, at de sandsynligvis er fra Libyen,” siger Michael Storgaard, pressechef i Maersk Line.

Endelig destination uafklaret

Flygtningene har angivet, at de gerne vil til Italien, men der er endnu ikke taget stilling til, hvem der kan tage imod bådflygtningene, som angiveligt har været om bord på fartøjet i 11 dage.

”De flygtninge, som havde behov for det, har modtaget første hjælp og nu er man gået i gang med at lave mad til dem,”  siger Michael Storgaard.

Det er nu fjerde gang indenfor de sidste to måneder, at et Maersk Line skib har været involveret i opsamling af bådflygtninge. Skibet Seago Bremerhaven samlede den 15. september flygtninge op i samme område, mens Nexø Maersk den 8. september og Evelyn Maersk den 31. august tog henholdsvis 134 og 352 bådflygtninge om bord. 

Se tidligere optaget video fra livet om bord på Eleonora Maersk 

Læs mere:



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094