23948sdkhjf

Viking åbner fabrik i Bulgarien

MARINESIKKERHED: Marinesikkerhedsvirksomheden Viking Life-saving Equipment har i længere årrække fremstillet en stigende del af sine sikkerhedsprodukter i Thailand, men nu suppleres produktionen med en fabrik i Bulgarien.
Efter at have produceret sikkerhedsprodukter i Thailand 12 år med succes, har Viking Life-saving Equipment ønsket at supplere produktionen med en fabrik tættere på det europæiske marked. Det sker nu med en fabrik i Bulgariske Plovdiv, 150 km. fra Sofia, hvor 80 medarbejdere allerede er ansat. Inden 2015 forventes antallet af medarbejdere at komme op på 150.

Produktionen i Plovfiv består af Viking Life-saving Equipments standardprogram af redningsflåder til blandt andet passager-, offshore-, transpor-, fiskeri og fritidsmarkederne. Disse produceres i forvejen i Thailand, hvorfra dele af kollegaer både fra Laem produktionen overflyttes. De nye medarbejdere oplæres af Chabang og Esbjerg, lyder det i en pressemeddelelse.

Den nye produktion i Plovdiv bliver en vigtig del af strategien om at være tættere på kunderne. Varerne vil blive leveret enten direkte fra fabrikken eller fra det europæiske centrallager ved Vikings hovedsæde i Esbjerg.

”Vi har vurderet en række potentielle produktionslande i Asien og Østeuropa og har konkluderet, at Østeuropa er mest interessant, fordi en væsentlig den af vores marked fortsat ligger i  Europa,” forklarer teknisk direktør Allan Østergaard, der også fortæller, at man bl.a. har valgt land ud fra kriterierne industrikultur, tilgængelighed til arbejdskræft og lønniveau.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094