23948sdkhjf

Ex-dansk færge forlist ved Cap Verde

INTERNATIONAL: 22 mennesker kan være omkommet, efter at færgen 'Vincente' sank i hårdt vejr mellem to af Cap Verdes øer sidste uge. Færgen har en fortid i Faaborg.
Et færgeforlis ved Cap Verde-øerne torsdag sidste uge kan have kostet 22 mennesker livet. Den knapt 1.000 BT store færge 'Vincente' sank ifølge lokale medier torsdag aften i hårdt vejr undervejs fra hovedøen Santiago til øen Fogo.

Fire ombordværende, tre besætningsmedlemmer og en passager, blev reddet umiddelbart efter forliset af et tilstedeværende fartøj, mens 22 passagerer og besætningsmedlemmer i går søndag fortsat var savnet, rapporteres det. Eftersøgningen har været besværliggjort af vejret i de seneste dage i området. Republikken Cap Verde består af 10 øer, placeret godt 300 sømil ud for Afrikas vestkyst.

Den forliste færge har en dansk fortid. 'Vincente' er således identisk med 'Sydfyn', leveret i 1965 af FSG-værftet i Flensborg til Nordisk Færgefart A/S. Færgen sejlede de første 11 år mellem Faaborg og Gelting, afbrudt af et kort mellemspil på Øresund mellem Kastrup og Malmø. 'Sydfyn' forlod Danmark i 1976, hvor den blev solgt til jugoslaviske Jadrolinja, der videresolgte den til Cap Verde i 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094