23948sdkhjf

Shipping.dk køber Maersk Broker Agency

OPKØB: Shipping- og logistikdelen af Torben Østergaards USTC-konglomerat, Shipping.dk, overtager Maersk Brokers agenturaktiviteter.

Efter måneders forhandling er de endelige købsdetaljer faldet på plads for sammenlægning af to danske agenturforretninger. Shipping.dk styrker med købet af Maersk Broker Agency sin position i Skandinavien og giver grobund for vækst, skriver selskabet i en pressemeddelelse.


”Vi er utrolig glade for, at købet af Maersk Broker Agency nu er på plads. Shipping.dk udvikler sig rigtig positivt, og med opkøbet styrker og udbygger vi vores aktiviteter og platforme i hele Skandinavien og får samtidig yderst erfarne og kvalificerede medarbejdere om bord,” siger Søren Gran Hansen, adm. direktør i Shipping.dk.

Shipping.dk driver stevedorevirksomhed og pakhusudlejning, skibsklarering, befragtning, linjefart og spedition. Virksomheden er en del af USTC-gruppen, hvis forretningsområder blandt andet inkluderer handel med brændstof til shippingindustrien og tankskibsrederier.

Ejer af USTC-gruppen, Torben Østergaard-Nielsen, glæder sig også over købet af Maersk Broker Agency:

”Jeg føler helt klart, de to virksomheder på alle måder er et rigtigt godt strategisk match. Jeg har aldrig været i tvivl om, at Maersk Broker Agency er garant for de samme holdninger og værdisæt, som USTC-gruppens kultur bygger på, og er derfor helt tryg ved, at sammenlægningen gavner begge parter og skaber øgede forretningsmuligheder.”

Købsforhandlinger med flere parter


Ifølge Søfarts oplysninger var revisionshuset PWC sat på salgsopgaven fra Maersk Broker, med fokus på at finde en god partner, som kan drive agenturforretningen videre og dermed sikre arbejdet for de omkring 40 Maersk Broker Agency-ansatte.


Af andre interesserede købere var angiveligt de danske Blue Water Shipping og Schultz Shipping samt de store internationale spillere Gulf Agencies samt Inchcape Shipping Services. Købsprisen er ikke oplyst i pressemeddelelsen fra Shipping.dk men ligger ifølge Søfarts oplysninger omkring de 10 mio. kr.


Maersk Broker Agency var ejet af Mærsk-familien som et uafhængigt dansk skibsagentur
med hovedsæde i København. Selskabet har indtil nu været ejet af Mærsk-familien, men ikke indgået som en del af de børsnoterede aktiviteter i Mærsk-koncernen.


Shipping.dk overtager stort skandinavisk netværk


Gennem de senere år har Maersk Broker Agency etableret kontorer i de største havne i
Skandinavien og har med 10 kontorer i Danmark, Sverige og Norge et stort netværk, som fremover vil indgå i den samlede Shipping.dk-organisation på i alt 170 medarbejdere.


Hos Maersk Broker er man yderst tilfredse med salget af agency-aktiviteterne til Shipping.dk.

”Vi er af den klare overbevisning, at Shipping.dk er den rette ejer til yderligere at udvikle Maersk Broker Agency i en branche, der er præget af hård konkurrence, og hvor både volumen og effektivitet er vigtige parametre,” siger Anders Hald, CEO, Maersk Broker.


”Det har været afgørende at finde det rigtige fremtidige hjem for aktiviteterne og ikke mindst vore loyale og dygtige medarbejdere. Det bliver derfor spændende at følge, hvordan de to enheder nu ved fælles hjælp kan vokse,” tilføjer Anders Hald, Maersk Broker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064