23948sdkhjf

ECA-lande vil samarbejde på tværs af Atlanten – og ud i Stillehavet

SØFARTSPOLITIK: USA og Canada vil sammen med de nordeuropæiske ECA-nationer sætte skub i informationskampagne om de nye skærpede svovlkrav.
Fra februar søsættes en ny større international informationskampagne, der skal sætte fokus på de nye (S)ECA-regler – (Sulphur) Emission Control Area. Bag kampagnen står alle de lande, der har kystlinjer, der støder op til et ECA-område – Fra Rusland i Øst til USA-staten Hawaii i vest.

Det meddeler Søfartsstyrelsen. 
 
Informationskampagnen vejleder omkring reglernes udformning, mens der ifølge udkastet til den brochure, landene vil lade omsende til bl.a. besøgende skibe (fra ikke-ECA-områder), ikke findes meget konkret omkring konsekvenserne af at blive snuppet.

Dog noteres det, at hvis inspektører fra de respektive kyststater finder, at et skib har overtrådt reglerne, kan de risikere at blive tilbageholdt.

Er bevidst om ansvar
 
Primært skal udspillet ses som en udmelding om, at de pågældende ECA-lande er sig deres nye ansvar bevidst, og at besøgende skibe skal være opmærksomme på, at reglerne nu er gældende og skal overholdes

Det gælder inden for de nordamerikanske kyster på stræningen fra Baja California til Alaska (og omkring Hawaii) samt fra Texas' grænse mod Mexico til og med New Foundland – samt i Nord- og Østersøen for Nordeuropas andel.
 
Direktør i Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth, siger i en kommentar til kampagnen, at SECA-landene hermed sender et stærkt signal til den globale maritime industri, og at SECA-landene står sammen om at se en reduceret svovludledning realisere sig.

Danmark vil i øvrigt ultimo februar være vært for en international SECA-workshop.
 
Læs også:
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.44