23948sdkhjf

VIDEO - Se status for arbejdet på forsinket Panamakanal

VIDEO: Arbejdet med udvidelsen af Panamakanalen skrider frem til trods for flere bump på vejen. Ny video giver status på arbejdet.
Arbejdet med udvidelsen af Panamakanalen er 84 pct. færdigt, siger kanalmyndighederne. Går alt efter planen, vil udvidelsen af Panamakanalen være færdig januar næste år. Indtil videre er udvidelsen dog langtfra gået efter planen. Eksempelvis nedlagde 5.000 ansatte undervejs arbejdet og påbegyndte en strejke efter uenigheder i forhold til løn.
 
Panamakanalen holdt dermed sin 100-årsfødselsdag i august uden de helt store armbevægelser. Det var planen, at kanalen skulle være færdiggjort i forbindelse med fødselsdagen, men i stedet kunne folkene bag udvidelsen blandt andet bekymre sig om en ekstraomkostning på 1,6 mia. dollars for et sæt slusekamre.
 
 
Ingeniører og konstruktører fortsætter arbejdet med den udvidede kanal og nye sluser, som munder ud i en fordobling af kapaciteten af vandvejen og giver mulighed for, at større skibe end de nuværende panamax-skibe kan passere igennem den.

Samtidig forventer kanalmyndighederne også, at den udvidede kanal vil tiltrække andre skibssegmenter som for eksempel LNG-skibe fra USA til Asien. Udvidelsen tilføjer et nyt tredje sæt slusekamre på begge sider af Panama, som har større dimensioner end de tidligere slusekamre.

Dermed bliver panamax-begrebet øget fra den nuværende kapacitets restriktion på skibe op til 80.000 dødvægtston til at kunne håndtere skibe med en dødvægtstonnage på 100.000.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078