23948sdkhjf

Godkendelse af røgrensningsanlæg gjort lettere

IMO: Nu bliver det nemmere at dokumentere, at røgrensningsanlæg overholder de skærpede grænseværdier for svovludledning til søs.
I FN's internationale søfartsorganisation, IMO, er man blevet enige om at ændre vejledningen for godkendelse af røgrensningsanlæg. Det skal gøre det nemmere at overholde grænseværdier for svovl eksempelvis i Nordsøen og Østersøen.

Det oplyser Søfartsstyrelsen på sin hjemmeside.

Under de gældende regler er det svært for rederier og producenter af røgrensningsanlæg, scrubbere, at dokumentere anlæggenes funktion. Men i sidste uge lykkedes det IMO's underkomité for forureningsbekæmpelse og beredskab, PPR 2, at opnå enighed om at ændre verificeringsmetoden for godkendelse af røgrensningsanlæg.

Dokumentationen lettes

Konkret betyder det, at det fremover bliver muligt ud fra beregninger at påvise, at scrubbere overholder de gældende pH-værdier for vaskevand, der bruges til at vaske svovlen ud af røggassen. Ændringen supplerer de hidtidige regler på området, som besværligt dikterede, at pH-målingerne skulle udføres i nærheden af skibet, når det var i fart.

Initiativet til ændringen kommer oprindeligt fra Danmark, og det glæder Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth:

”Danmark arbejder for at gøre det lettere at udvikle og anvende løsninger, der kan reducere svovludledningen. Derfor er initiativer som dette et vigtigt skridt i den rigtige retning,” udtaler han.

Den nye beregningsmetode skal nu godkendes af IMO's miljøkomité, MEPC 68, til foråret.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078