23948sdkhjf

OPDATERET:Copenship går konkurs

BETALINGSSTANDSNING: Det Brønshøj-baserede tørlast-selskab Copenship mangler kapital og er derfor gået konkurs. Det bekræfter CEO over for Shippingwatch.
Et hårdt presset tørlastmarked, tab på modparter og risiko for yderligere tab på forsikringer får nu Copenship til at smide håndklædet i ringen og gå i betalingsstandsning og siden indgive sin konkurserklæring for selskabets tørlastaktiviteter i Copenship Bulkers.

Over for nyhedsmediet Shippingwatch bekræfter Copenships direktør, Michael Fenger, at selskabet er gået i betalingsstandsning for senere at bekræfte den endelig konkurs.

"Vi har gjort, hvad vi kunne for at skaffe kapital til at redde selskabet, men vi er nået til et punkt, hvor der ikke er mere at gøre. Det er en meget trist dag," siger han til ShippingWatch.

Lave rater, modpartstab og risiko for mere

Han nævner ekstremt lave fragtrater, tab på modpartskontrakter og risisko for yderligere tab fra forsikringssager som de væsentligste grunde til, at Copenship nu må gå i betalingsstandsning og ikke kan fortsætte i sin nuværende form.

Planen er lagt for at redde så meget som muligt af selskabet, som blev etableret i 1978 og siden er vokset inden for tørlast samt mulitpurpose-markedet og blandt andet har etableret en fast linefart fra Europa til Østafrika.

Det har ikke været muligt for Søfart at få en kommentar fra Copenships direktør, Michael Fenger.

LÆS MERE: 
Weco åbner kontor i Brasilien med to tidligere Copenship-medarbejdere
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422