23948sdkhjf

KMT Genvinding styrker Frederikshavn Havns grønne profil

GENINDVINDING: Det norske selskab KMT Gjenvinning etablerer sig på havnen i Frederikshavn, hvor de skal behandle udrangerede søkabler.
Med etableringen af KMT Genvinding på Frederikshavn Havn kan havnen føje endnu en virksomhed til listen af operatører, der beskæftiger sig med miljø og genvinding. Det oplyser Frederikshavn Havn i dag i en pressemeddelelse.

Og med den forestående havneudvidelse bliver havnen i stand til at modtage endnu større skibe og offshore-enheder både med henblik på transport af genvindingsmaterialer samt ophugning af store enheder.

KMT Genvinding Danmark får udtjente søkabler ind med skib, som skal klippes op i mindre stykker og transporteres til deres nye domicil på Sandholmen i Frederikshavn, hvor kablerne bliver splittet med henblik på genanvendelse.

Passer perfekt på profil

Kablerne splittes op i rene materialer som kobber, jern, bly, aluminium, plast og nylon, og størstedelen af materialerne kan herefter genanvendes.

Havnen oplyser derfor, at KMT Genvinding passer perfekt ind i havneselskabets profil som en aktiv medspiller på genvindingsområdet, hvor det handler om at genbruge så mange råvarer som muligt. Lige så vigtigt er det dog, at de sidste restprodukter bliver bortskaffet på en så miljøvenlig måde som muligt.

Frederikshavn Havn er i forvejen base for Bjerringbro-virksomheden Jatobs skibsophugningsaktiviteter.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078