23948sdkhjf

Det Blå Europa rykker til Bruxelles

SØFARTSPOLITIK: Danish Maritime Days får en europæisk pendant, når man i begyndelsen af marts afvikler European Shipping Week i EU's hovedstad.
Med den fælleseuropæiske rederorganisation ECSA som arrangør vil rederirepræsentanter, politikere og embedsmænd fra både EU og medlemslandene sætte hinanden stævne i Bruxelles mellem den 2. og 6. marts med en entydig maritim dagsorden.

European Shipping Week vil ifølge Danmarks Rederiforening bestå af forskellige arrangementer som konferencer, kurser og debatter, hvor branche- og organisationsfolk skal diskutere skibsfart – og især europæisk skibsfart – med de politiske ledere og andre beslutningstagere fra de vigtigste EU-institutioner.

En vigtig event


“Der er masser af vigtige arrangementer, og alle med maritime interesser bør komme til byen. Vi holder selv en vigtig event, når vi diskuterer, hvorfor pirater bør frygte Bruxelles. Pirateri er stadig et reelt og dagligt problem for søfolk og rederier," siger director of EU Affairs i Danmarks Rederiforening, Simon C. Bergulf i en udtalelse om det forestående arrangement, og fortsætter:

”Alle er enige om, at problemet skal løses på land, men det kræver multilaterale løsninger og enighed om strategien. EU og NATO spiller en afgørende rolle i bekæmpelsen af pirateri, og det bør de fortsætte med.”

Pirateridebatten er en del af det samlede program, og den afholdes med støtte af Europa-parlamentarikerne Bendt Bendtsen og Ole Christensen torsdag den 5. marts kl. 16.00-18.00 i Europa-Parlamentet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078