23948sdkhjf

Nyt legat skal sikre fremtidens maritime arbejdskraft i Frederikshavn

STUDIETURE: Maritime Network Frederikshavn har oprettet et nyt legat til studerende på maritime uddannelser i Frederikshavn kommune. Legatet skal fastholde de unge i byen.
Maritime Network Frederikshavn, en sammenslutning af virksomheder med tilknytning til de martime erhverv i Frederikshavn, har fundet penge til otte årlige legater til maritime studerende i byen. Legaterne bliver på maksimum 5.000 kroner, og kan bruges på studierelevante aktiviteter såsom studierejser.

”Vi har oprettet legaterne for at forsøge at sikre, at vi også har maritim arbejdskraft i byen i fremtiden. Vi kan ikke være sikre på, at de, som studerer i byen, også bliver her, når de er færdige, men legaterne er en måde at få dem til at tænke positivt om Frederikshavn, så de måske bliver her i fremtiden,” siger Tom Samson, formand for Martime Network Frederikshavn, til Søfart.

Der er allerede blevet givet to legater til studieture. De er givet til maskinmestre, som skal på virksomhedsbesøg i henholdsvis Prag og Shanghai. 

Maritimt erhverv er vigtigt for Nordjylland

Blandt de uddannelser, der kan få glæde af legatet, er Martec, Brandskolen i Hvims og Skagen Skipperskole, som ligger i Frederikshavn Kommune. Sammen med EUC Nord i Hjørring og Tech College i Aalborg er de skoler en del af en fødekæde, der uddanner til de maritime erhverv i Nordjylland.

Den maritime sektor i Nordjylland beskæftiger 15.000 mennesker fordelt på 300 virksomheder. Det er 10 procent af den samlede arbejdsstyrke i regionen, og da der er stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft hos for eksempel maskinmestre, er det derfor nødvendigt med tiltag som det nye legat for fortsat at lokke studerende til de maritime uddannelser, siger Tom Samson.

”Vi vil gerne hjælpe vores maritime virksomheder ved at bidrage til at støtte op om fremtidens maritime arbejdskraft og gøre det endnu mere attraktivt at tage en maritim uddannelse i Nordjylland,” siger Tom Samson.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078