23948sdkhjf

Torm får fire uger mere til at skaffe underskrifter på redningsaftale

KRISE: Torm offentliggør detaljer omkring finansiel redningsplan i en opdateret årsrapport, men mangler stadig de afgørende underskrifter. Kreditorer giver Torm fire uger.
Det gældstyngede produkttankrederi Torm har netop meddelt, at man endnu engang har fået henstand fra en gruppe långivere.

Den hidtidige aftale om henstand udløber den 31. marts, men selvom en redningsaftale med långiverne og den amerikanske kapitalfond Oaktree angiveligt er nært forestående, kræver det altså mere tid at få underskrifterne sat på papiret.

Torm har således meddelt, at et tilstrækkeligt antal långivere har indvilliget i, at de ikke vil gøre brug af de rettigheder, de ellers har i forbindelse med misligholdelse af Torms låneaftaler, før den 23. april 2015. Henstanden udløber, hvis det lykkes at få redningsaftalen i hus inden da.

Får aktieoptioner til gengæld

”Selskabet har fået denne henstand fra en række långivere for at undgå enhver tvivl om Torms finansielle situation, mens den komplekse restruktureringsproces færdiggøres,” siger Torms bestyrelsesformand, Flemming Ipsen, i en pressemeddelelse.

Kernen i Torms økonomiske problemer er, at hvor rederiets gæld ved udgangen af 2014 udgjorde 1.427 mio. dollars, var markedsværdien ud fra mæglervurderinger på 859 mio. dollars. Dermed skylder Torm 568 mio. dollars mere, end rederiet er værd.
 
Torm har netop udsendt en opdaterede årsrapport, hvor der blandt andet er tilføjet, at långiverne vil nedskrive gælden til et beløb, der svarer til Torms bogførte aktiver. Til gengæld for nedskrivningen vil långiverne få aktieoptioner, ligesom de vil få muligheden for at overføre eksisterende gæld til nye aktier.

31 skibe giver aktiemajoritet

En del af redningsplanen er også, at kapitalfonden Oaktree vil tilføre Torm 31 produkttankskibe bestående af 22 MR- og tre LR2-skibe på vandet samt seks MR-nybygninger med levering i 2015-16. Oaktrees skibe har en begrænset gældsætning, og Oaktree vil dermed opnå en kontrollerende aktiepost i Torm som modydelse for at indskyde skibene i Torm.

Torm har 43 ejede skibe samt 29 opererede skibe på flådelisten og kom ud af 2014 med et underskud på på 283 mio. dollars skabt af store hensættelser efter et bankforanlediget salg af 10 MR-tankskibe og tre LR2'ere. Underskuddet for 2013 blev 166 mio. dollars.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11