23948sdkhjf

Samsø-færge får nyt navn efter prinsesse Isabella

FÆRGER: Samsø kan vente nyt kongeligt besøg 6. juni, når øens egen nye færge, der allerede bærer øens eget navn, skal have nyt navn efter prinsesse Isabella, datter af kronprinseparret.
Det ellers lokalt så populære navn for den nye Hou-Sælvig-færge 'Samsø', der gik i fart i starten af marts, fik en relativt kort levetid. En enig kommunalbestyrelse (to fraværende) stemte tirsdag for, at færgen i stedet skal navngives 'Prinsesse Isabella' efter kronprinseparrets ældste datter. Hun skal selv forestå ceremonien 6. juni, ledsaget af sin mor, kronprinsesse Mary.
 
Samsøs hollandskfødte borgmester, Marcel Meijer, giver udtryk for, at det er en meget stor ære, der tilgår Samsø, og at det vil blive en kæmpegevinst for øen. Han har dog også bemærket, at beslutningen ikke kun er faldet i god jord hos øens borgere, der netop fandt, at navnet 'Samsø' var ideelt i forhold til at bruge færgen som sejlende reklamesøjle for øen.
 
I en udtalelse til TV2 Østjylland bedyrer Marcel Meijer derfor også, at man på ”en eller anden måde” kan få Samsø til at præge færgen, så tilhørsforholdet forbliver tydeligt. Selve navngivningsfesten vil finde sted i Sælvig, hvorefter de kongelige gæster får endnu en tur rundt på øen. De var sammen med kronprinsen og det hollandske kongepar senest forbi øen medio marts under det hollandske kongepars officielle besøg i Danmark.
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125