23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Siemens TIA-portal: Hvordan benytter jeg nye enheder med ældre versioner af TIA-portalen?

Der er kommet en række nye moduler samt CPU’er. Nye enheder er ofte ensbetydende med nye HSP’er (Hardware Support Pakke) og dermed nye funktioner. Men den gode nyhed er, at det ikke er nødvendigt at benytte nyeste version.

CPU’erne i S7-1500 serien

Du står typisk i ét af tre scenarier:

Starte et helt nyt projekt

Her er anbefalingen, at den nye HSP hentes og installeres sammen med V15 (som skal være installeret og anvendt, for at HSP’en kan hentes). Alle de nye CPU’er vil kunne opdateres til nyeste firmware stand. Den aktuelle firmware stand er 2.5.2 gældende for alle CPU’er, der leveres i dag.

Genbrug af et projekt, herunder både software og hardware

CPU’en i dette projekt er af den foregående model. Det er ikke nødvendigt at ændre hardwarekonfigurationen. Du kan altså godt starte et projekt med en ny hardware CPU og stadig benytte den bestående CPU. Der kan så ikke benyttes nogen af de nye funktioner. Herved kan dit projekt altså blive i en foregående version af TIA-portalen.

Udskiftning af en bestående CPU som reservedel

Tag MMC-kortet ud af den bestående CPU. Skift CPU’en ud med den nye og sæt det bestående MMC-kort i igen. Færdig! Den nye CPU er nu fuldt ud kompatibel med den gamle, men har ikke fået yderligere funktioner.

CPU’erne i S7-1200 serien

Her er der desværre ikke samme mulighed, da hardwaren for version 2.x, 3.x samt 4.x ikke er identisk. Hvis en bestående V3.xCPU skal skiftes ud med en ny V4.x, skal brugerprogrammet konverteres og rekompileres. Tag fat i vores Teknisk Support for yderligere hjælp: www.siemens.dk/ support-request

I/O moduler i S7-1500 familien

Stort set alle I/O moduler i S7-1500 indeholder firmware. Dette giver mulighed for nye funktioner, som typisk benyttes på nye projekter, mens der ikke vil være behov for det på bestående anlæg.

Nye projekter

Her vælges de moduler samt den firmware som er aktivt p.t. Hvis ikke typenummeret findes i hardware kataloget, vil der være en HSP, som kan hentes via www.siemens. com/sios. Indtast typenummeret for det pågældende modul i søgekriteriet og få alle informationer for det pågældende modul vist.

Udskiftning af et modul

Her vil det nye kort adaptere den helt samme konfiguration som det bestående uden ændring eller download af ny konfiguration.

ET200 moduler, herunder ET200SP

P.t. er alle moduler ved at blive fornyet, hvilket betyder, at typenummeret ændrer sig (typisk fra 00->01).  Det betyder ingenting i den hardwareopsætning, som benyttes. Det er altså ikke nødvendigt at lave en ny hardwarekonfiguration, da alle moduler fuldt hardwarekompatible med bestående moduler. Det er kun, hvis de nye funktioner for modulet skal udnyttes, at den nye hardwarekonfiguration skal benyttes.

Ny konfiguration, der kun indeholder nye enheder

Her anbefaler vi, at du installerer HSP’en, hvis den ikke allerede er installeret.

Udvidelse med en ny node på et bestående anlæg

Hvis det giver mening kan du lave en kopi af en bestående station og så lade den være master for konfigurationen. Herved vil alle stationerne være ens. Ved at vælge denne løsning, behøver serviceteknikerne erikke opdatere deres TIA-portal installation. Den anden løsning er at lave en ny station, der indeholder de samme moduler som den foregående, bare med de nye typenumre.

Ændring af en bestående station med yderligere moduler

Vi anbefaler, at du vælger at benytte de samme typer, som allerede er sat i stationen. Herved undgår du blandede I/O-moduler i en station.

Som udskiftning af en bestående I/O modul

Her kan du isætte det nye modul direkte i stedet for et ældre modul, uden at der skal ændres i hardware konfigurationen.

 For yderligere information kontakt: Technology Specialist Michael Nielsen via mail

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Send til en kollega

0.047