23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Projekt vil lave fiskeskind om til modeartikler

Fiskeskind er i dag et biprodukt fra fiskeindustrien, men kan med nye processer oparbejdes til fiskeskindslæder, et bæredygtigt materiale til brug i tasker, smykker og møbler. Det udnyttes i dag i ringe grad, men det vil et nyt projekt ændre på.

Projektet har deltagelse af Teknologisk Institut og en række partnere indenfor fiskeri, garveri og modeindustrien, som sammen vil udvikle et konkurrencedygtigt og miljøvenligt koncept til stabilisering og garvning af fiskeskind fra fiskeindustrien.

Samtidig vil der blive arbejdet i direkte kontakt med en værdikæde fra en restressource frem til design og produktion af lædervarer baseret på fiskeskind, for at sikre at den udviklede metode er behovssvarende og rentabel, og at eventuelle barrierer for brug af fiskeskind afdækkes og minimeres.

Gavner både fiskeindustrien og miljøet

Projektet vil både sikre et højere indtægtsgrundlag for de involverede fiskerivirksomheder samt hjælpe miljøet. Fiskeskindet afsættes til garverierne til en markant højere pris, end man kan i dag til foder. Det vil øge omsætningen og sikre arbejdspladser i fiskeriindustrien. Samtidig forudses en mindsket miljøpåvirkning gennem bedre ressourceudnyttelse af fiskeskindet.

Læs mere her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.047