23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Anvender du stoffer i produktionen, som er på vej ind på Autorisationslisten under REACH?

Har du overblik over, hvilke kemiske stoffer som er på vej ind på Autorisationslisten? Anvender du dem? Skal du substituere eller søge om godkendelse?

Før du kan svare på ovenstående spørgsmål, skal du først forstå de forskellige begreber under REACH, hvilket er en kompliceret opgave i sig selv: Kandidatlisten, Autorisationslisten, bilag 14 og SVHC (substances og very high concern). Både fordi begreberne først er introduceret i forbindelse REACH forordningen i 2007, men i særdeleshed fordi REACH i sig selv er udnævnt til at være den mest omfattende og komplicerede lov til dato. Det ændrer dog ikke på, at netop disse begreber i stigende grad bliver vigtige for virksomheder at holde styr på og have overblik over – dels fordi listerne løbende udvides og ændres, og dels pga. øget fokus fra omverdenen og myndigheder på problematiske kemiske stoffer.

Se skitse over begreberne under REACH her.

Det er de mest kritiske Kandidatlistestoffer i midten, som er nødvendige for anvendelsesvirksomhederne at tage stilling til. Her skal altså afdækkes substitutionsmuligheder. Kan stoffet substitueres? Og hvis ikke skal man så søge om godkendelse alene, eller er det smartere at gå sammen med andre led i værdikæden? Kan de delte omkostninger opveje risikoen for en afsløret recept, eller vil man hellere betale gildet selv og undgå risikabel videndeling?
Bureau Veritas udfører denne analyse for adskillige virksomheder netop nu. Har du også brug for hjælp til en kortlægning af substitutionsmuligheder, og/eller en analyse af dine muligheder for at søge godkendelse?

Bureau Veritas
Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia
Vesterbrogade 149, 1620 København V
Bavnehøjvej 5, 1. sal, 6700 Esbjerg
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25601289
P nummer: 1008350686

Send til en kollega

0.048