23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hospitalsrobotter tager slæbet

Sammen med Bispebjerg Hospital og DTU er FORCE Technology gået ind i et erhvervs-Ph.D. projekt om udvikling af robotter til transport af f.eks. blodprøver, mad eller affald på hospitaler.

FORCE Technology bidrager med viden inden for kunstig intelligens med bl.a. neurale netværk. Et område, som FORCE Technology med stor succes har beskæftiget sig med de sidste fem år i forbindelse med svejserobotter. Denne viden kan bruges til at ”lære” de nye hospitalsrobotter at manøvrere rundt på gangene i et hospital, hvor der kan være forhindringer i form af senge, personer og døre.

Det er tanken at styringen af robotterne skal baseres på såkaldt ”behaviour based AI (artificial intelligence)”. Civilingeniør Jens Klæstrup Kristensen fra FORCE Technology siger: ”Det, vi rent faktisk gør, er at udstyre hospitalsrobotten med uafhængige hjælpeprogrammer til at håndtere forskellige scenarier, f.eks. at køre udenom en forhindring som en parkeret seng på gangen. Samtidig fodrer vi robotten med information, så den er i stand til at finde rundt i hospitalets infrastruktur uden at fare vild”.

Hjælp til presset hospitalssektor
Transportbehovet på hospitaler er virkelig stort og ved at få robotter til at udføre de interne transportopgaver på et hospital frigives man-power til andre mere væsentlige ting som f.eks. den nære kontakt til patienterne. Noget, som inden for den nærmeste fremtid bliver aktuelt, da antallet af plejekrævende ældre vokser, og antallet af unge mennesker til at varetage plejen falder.

Projektet kulminerer i 2011, hvor tre prototyper af hospitalsrobotten vil foretage testkørsler på gangene på bl.a. Bispebjerg Hospital.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.046